Over Marjolein

Op mijn dertiende ben ik begonnen met dansen en daarna ben ik nooit meer gestopt. Ik begon als tiener met het dansen in een wedstrijdteam in Veendam. Super leuk vond ik dat! Mijn streetdancedocent vertelde mij over de dansacademie van Lucia Marthas. Meteen wist ik het: ik wilde naar de dansacademie en ging er alles aan doen om de auditie te halen. Vanaf mijn achttiende heb ik 3,5 jaar gestudeerd aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waarvan 1 jaar de vooropleiding. Op de academie heb ik onder andere les gehad in klassiek ballet, showmusical, jazz, musical-theatre, latin, ensemblezang, hiphop, house en tapdance. Een aantal hoogtepunten zijn voor mij de workshops van bekende choreografen, meetrainen met het Hollands Showballet studio 21 en eindvoorstellingen dansen in Martiniplaza. In het derde jaar heb ik de switch gemaakt naar de PABO. Tijdens mij studie ben ik blijven dansen, maar begon ik mij meer te focussen op het lesgeven.

Toen ik eenmaal voor de klas stond, merkte ik dat ik iets miste. Een droom die ik altijd al stiekem had, was het openen van een eigen dansschool. Ineens durfde ik de stap te zetten en nu bestaat de dansschool alweer 1,5 jaar! Zo bijzonder! Het loopt goed, de sfeer is ontzettend fijn en ik kan eindelijk alles wat ik leuk vind om te doen stoppen in 1 baan. Fantastisch!.

Na 1 jaar merkte ik dat het ledenaantal erg hard begon te groeien. Zonder twijfel heb ik mijn zusje Nynke gevraagd of ze samen met mij de dansschool wil gaan runnen. In een korte tijd hebben we samen een heel plan opgezet en onze ideeën samengebundeld. Sinds oktober 2017 is alles officieel gemaakt en mogen we ons allebei eigenaresse noemen van Dansschool Make a Move! Om samen met Nynke te mogen werken is een droom die ik al had als klein meisje en is echt geweldig om te doen. Hoe leuk is het om met je eigen zusje een Dansschool te hebben?! Onze christelijke visie is voor mij erg belangrijk en ik merk dat het ook veel goeds brengt. Ik ben God dankbaar voor wat Hij doet en hoop dat Zijn Liefde nog veel dansers mag bereiken. Ik heb veel vertrouwen in de komende jaren en zie heel erg uit naar wat er nog allemaal gaat komen. Lesgeven is inmiddels echt een passie geworden. Ik vind het zo leuk en mooi om mijn eigen passie over te brengen aan anderen en om andere dansers naar een hoger niveau te brengen. Prachtig om te zien wanneer je ziet dat dat lukt! Zolang ik zie dat onze leden genieten van de lessen en met veel plezier dansen, ben ik helemaal tevreden!

‘Dream It, Wish It, Do It’ .